Sport a gyülekezetben

Olvastam valahol, hogy a Fülöp-szigeteken a kosárlabda bizonyult hatékony meghívónak az evangélizációra. De „vajon hol van megírva a Bibliában, hogy a sport(nap) jó dolog? Ezen gondolkoztam, de nem sokáig, mert eszembe jutott: A test a lélek temploma. A sportnap tehát arra, jó, hogy barátainkat elhívjuk közénk játszani, az időt értelmesen eltölteni, és beszélhetünk nekik Isten általunk megtapasztalt szeretetéről.”1

„Korábban az ifjúság szervezett sportnapokat, majd az új imaház és focipálya önmagában is komoly vonzerőt jelentett a környékbeli fiatalok számára. Jelenleg egy foci csapat működik, akik Zsámboki Róbert vezetésével edzenek.

A hat éves Női Torna célja kettős: test és lélek felüdülése - Somogyiné Rakonczay Rita gyógytornász vezetésével. Minden héten van torna, alkalmanként 25-35 személy részvételével, de a tornára járók összlétszáma 50 körül van. Elsősorban a gyülekezeten kívüliek járnak ide, de  a gyülekezeti tagok közül is többen szeretnek tornázni, közülük némelyek torna előtt bizonyságot tesznek a csoportnak. A fárasztó, ugyanakkor mégis frissítő torna után az igei üzenetet Sámuel hozza a megtért és a barátkozó hölgyeknek.