Bábozás

„Gyülekezetünk 2004 karácsonyán vásárolta meg a bábfelszerelést és az első bábdarabot a Palánta Missziótól. Egyetértettünk velük, hogy ebben a zűrzavaros világban a magyarországi gyermekeknek szükségük van arra, hogy a Biblia maradandó értékeivel találkozhassanak. A bábokkal megelevenített történetek képesek arra, hogy saját életükre iránymutatást adjanak, bátorítsák őket a jó, az erkölcsös, becsületes út melletti döntésükben, felismerjék a rosszat, és akarják kerülni azt. Ami pedig a legfontosabb, hogy meghallhassák: Isten nagyon szereti őket, mellettük áll, van megbocsátás a bűneikre. Felismertük, hogy Kecskeméten ezt a munkát nekünk kell végeznünk. 2004 karácsonyán így útnak indulhatott az első kis csapat a Panov apó című darabbal azokba az iskolákba, ahol ezt nyitottan fogadták.

A bábcsoport munkájába 2005 tavaszán kapcsolódtam be. Hajba Erzsó barátnőm vezette, fogta össze a maroknyi embert, és azon a húsvéton hét iskolában bábozhattunk. 

2005 karácsonyán úgy alakult, hogy én lettem az, aki tartja az iskolákkal a kapcsolatot, aki összehívja a bábcsapatot, intézi az új bábdarab és felszerelés beszerzését, próbákat szervez. Mindezek koronájaként végül kimegyünk az iskolákba, és egy tanórányi időben megoszthatjuk a gyermekekkel és pedagógusokkal a legdrágább kincsünket, amit mi már megkaphattunk Istentől: szeretetét, kegyelmét, jóságát, megbocsátását, türelmét. Hatalmas élmény volt számunkra, ahogy a gyermekek lélegzetvisszafojtva figyelték nemcsak a bábozást, hanem a szavainkat, énekeinket. Ekkor már 12 iskolában, óvodában - köztük vidékiekben (Tiszaföldvár, Csépa, Tiszakürt, Helvécia) is - báboztunk.

2007 nyarán pedig a sátoros evangélizációra készülve szükségesnek láttuk, hogy palántás bábdarabjaink mellé plusz darabokat írjunk. Így született meg három mese dramatizálása és CD-felvétele.

Mivel 2008 tavaszán megszületett 4. gyermekünk, nem tudtam aktívan részt vállalni a bábozásban egészen 2011 karácsonyáig. Egy kitartó kis csapat, Somogyi Bori és Fekete Adri vezetésével azonban továbbra is vállalta ezt a szolgálatot: nemcsak Kecskeméten, hanem a tiszaföldvári és csépai iskolákban, a karácsonyi csomagosztó evangélizációkon, és a gyülekezeti és óvodai gyermek-programjainkon.”